Следвайте Гласове в ТелеграмЕстония е готова да издири и предаде украинци,

...
Следвайте Гласове в ТелеграмЕстония е готова да издири и предаде украинци,
Коментари Харесай

Естония е готова да издири и предаде на Украйна бежанци за да бъдат мобилизирани

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Естония е подготвена да намери и съобщи украинци, подлежащи на готовност, в случай че Киев изиска това, съобщи министърът на вътрешните работи Лаури Лаанеметс, представен от ERR.

" По принцип знаем къде се намират тези хора, с какво се занимават. Повечето от тях вървят на работа, имат местопребиваване в Естония ", сподели той.

Въпреки че не е имало публично искане от Киев, естонското вътрешно министерство неведнъж е желало както от украинския дипломат, по този начин и от министъра на вътрешните работи да уведомят за бежанците в Естония, в случай че е належащо, се споделя в публикацията.

Неотдавна украинският министър на защитата Рустем Умеров съобщи в изявление за немския таблоид " Билд ", че би желал да активизира жителите, които са избягали от страната. Според него всички мъже на възраст сред 25 и 60 години, живеещи в чужбина, би трябвало да получат покана да се явят в наборния център. По-късно представителят на Министерството на защитата Иларион Павлюк посочи, че става дума за " набиране на бойци и за нуждата да стане ясно на украинците в чужбина какъв брой е значимо те да се причислят към армията ".

Въпреки това Върховната рада приготвя проектозакон, който ще задължи украинците в чужбина да преминат през същите мобилизационни процедури и да получат призовки, както тези, които не са съумели да изоставен страната.

Украйна е във военно състояние от 24 февруари 2022 година, като на идващия ден президентът Володимир Зеленски подписва декрет за обща готовност. На мъжете на възраст сред 18 и 60 години е неразрешено да напущат страната. Призовки могат да се раздават на разнообразни места: на улицата, на бензиностанциите или в кафенетата. В същото време правоприлагащите органи и военните практикуват нападения против наборните бойци, като постоянно употребяват принуждение.

Списание " Тайм " цитира помощника на Зеленски, който споделя, че броят на украинските бойци е намалял дотолкоз, че междинната възраст на наборниците е повишена до 43 години. Напоследък се разисква и опцията за активизиране на дами, което съгласно западните медии също свидетелства за големи загуби в украинските въоръжени сили.

Инфо: Риа Новости

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР